Lasse Stefanz i Melodifestivalen 2011

Lasse Stefanz:

”Det borde vara fler dansband i Melodifestivalen”!

Lasserep3_ThomasLasserep2_Thomas

En cool Olle Jönsson tog tag i mickstativet och bjöd tillsammans med resten av Lasse Stefanz på en typisk dansbandslåt med lite countrystuk i Melodifestivalens delfinal i Malmö 2011. De klarade första röstningsomgången, men tydligen orkade inte tillräckligt många av deras till åren komna beundrare lyfta luren ytterligare extra gång. Och då går det som det går – det blev inte ens Andra chansen för bandet.

-Det borde vara fler dansband med i Melodifestivalen. Tänk så många människor i landet som lyssnar och går ut och dansar till dansband. Att vara med här kändes helt rätt för oss, säger en av bandets gitarrister, Christer Ericsson.

Hur upplevde ni Melodifestivalen?

-Detta var mycket större än vad vi hade trott. En otrolig organisation för att allt skall fungera. säger trummisen Gunnar Nilsson.

-Vi har hållit på som band sedan 1967, och man har ju alltid haft en önskan om att någon gång få vara med, säger Hasse Sigfridsson, som spelar gitarr och sax.

-Vi hade inga större förväntningar, men visst hade det varit kul att få komma till Globen, säger Christer.

Lasse Stefanz fick dock äran att vistas i Globen i januari, då bandet fick en grammis för plattan ”Texas” vid Grammisgalan.

Göra bra intryck på tre minuter

Nu hoppas bandet att man fått en bredare publik i och med framträdandet med låten ”En blick och nånting händer” som skrevs av Ola Håkansson, Alexander Bard och Tim Norell.

-Men det är inte lätt. Här skall man göra ett bra intryck och framföra en låt på rätt sätt i tre minuter. Man måste både tillfredsställa våra gamla beundrare och samtidigt få nya lyssnare intresserade!

-Det kändes ovanligt att tänka på att titta in i rätt kameror och samtidigt tänka på att spela. Men vi hade en koreograf som hjälpte till. Och så fick vi se de bandade inslagen och justera lite saker efterhand.

 Lasserep1_Thomas

Speciella melodifestivalsminnen?

-Abba med Waterloo 1974 var något speciellt, säger Gunnar.

-Jag tycker att det blev en otrolig stämning när Västtysklands Nicole med sin vita gitarr trollband alla med ”Ein bisschen frieden 1982, säger Hasse Sigfridsson, som spelar gitarr och sax i bandet.

Om tv-serien ”Dansbandskampen”?

-En otroligt bra idé! Alla nya dansband får en chans att visa upp sig på en bra sändningstid. Lika bra var det med Fame Factory och nu Idol för att ge unga musiker chansen, säger Hasse, vars brorson Emil Sigfridsson (son till bandets basist Lars) slog igenom via Fame Factory).

-Fast Fame Factory var ju mer som en riktig utbildning än vad Idol är.

115 kvällar om året

Lasse Stefanz spelar runt 115 kvällar om året, både i Sverige och i de nordiska grannländerna, vílket man tycker är lagom. Och det ställs stora kvar på ljudkvalitet och utrustning idag, även om det kan skilja mycket från park till park hur man blir bemött.

 Nu kommer bandet spela in sin nya platta, som beräknas släppas i maj. Givetvis med melodifestivalslåten!

 (Publicerat i Växjöbladet)

    Lasse3_NiclasLasserep4_Thomas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *