Christmas Rock med The Refreshments 2013

The Refreshments rockade igång julen

Sångare o pianoistNy variant

Samtidigt som julstressen pågår på alla håll och kanter, så kom The Refreshments till Växjö och rockade upp julen ytterligare ett snäpp. Detta som en av de sista spelningarna (givetvis) på julturnén, där tjejtrion Abalone Dots hängt med som gäster.

Samma sak skedde förra året i samma lokal; konserthuset i Växjö. Men i år var det bara halvfullt. Kanske håller julfirandet på att gå överstyr med alla konserter, julviseaftnar och adventsgudstjänster?

De som kommit fick i alla fall höra ett bra och väl blandat axplock av julsånger, framförda på Refreshments eget rockiga och bitvis rockabillyaktiga lekfulla sätt.

Lekfullhet med ”bashångel”

Och lekfullhet präglade hela föreställningen, där paus ingick. Inte mist kunde man skratta åt gitarristen Jonas Göranssons något för stora skor, och Joakim Arnells hånglande med sin pimpade och julpyntade ståbas, i alla möjliga ställningar.

Dock tog det 50 minuter in i konserten, med låtar som gick i ett ganska enformigt tempo, innan publiken kom med på noterna. Att de första fyra bänkraderna var helt tomma, gjorde naturligtvis sitt till att fjärna bandet från publikkontakten.

När ”My Mustang Ford” av Chuck Berry ljöd ut över salen, tog det dock skruv. Hastigheten låg kvar i ”All I want for christmas is a rock’n’roll guitar”. Men just när stämningen var på topp blev det tyvärr paus.

 StåbasReborn man

Snabbare tempo i set två

Andra set börjar dock med rejält tempo redan från början, med undantag av Abalone Dots stämningsfulla sånger, som ”Winter Wonderland”, och ”Wintersong”, nu uppklädda i röda klänningar.

Chucken står i centrum hela kvällen, och och blundar man, och lyssnar till Jonas Göranssons gitarrljud, kan man tro att det är legenden själv som står på scenen.

Låtar som ”Santa looks a lot like daddy”, ”Miss you, Miss Belinda” och ”Santa Claus is coming to town” gör att konsertens andra set kompenserar för det första och är väl värt sin entréavgift.

Vi har druckit 80 000 liter öl”

-Nästa år fyller vi 25 år! Vi har gjort 4 000 spelningar och druckit 80 000 liter öl, utbrister Joakim Arnell, och uppmanar Växjöborna att rösta på bandet 8 februari, då man uppträder  i Melodifestivalens deltävling i Linköping. OK, om du inte kör  en – som tyvärr oftast händer i dessa musiksammanhang –  för utslätad poplåt – och visar upp dina konster med ståbasen, så varför inte!

Bas o piano Refreshments o fan ShowPubliken står 2 Stora skorAbalon DotsRef 3Abalon live      Ref 1 Ref 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *