Turnéavslutning för Sven-Ingvars i Växjö 2013

Sven 7Sven 10

Sven 11Sven 5

Njutbar och mysig söndagsstämning på konserthuset

Efter en 20 spelningar lång turné genom landet, var det avslutning för Sven-Ingvars på Konserthuset i Växjö. Och som många gånger förr, när konserthuset dukar upp till konsert, blev det nära fullsatt. Detta trots att det bara var ett par år sedan bandet senast stod på scenen här med sin 50-års show.

Nu fick vi åter höra de gamla goa värmländska hitsen i upphottade versioner, men denna gång ihopmixat med tonsatta dikter av Gustaf Fröding.
Sven-Ingvars gjorde nämligen plattan ”Sven-Ingvars i Frödingeland” i början av 1970-talet, och dessa fina tolkningar, där bland annat Östen Warnebring och Sven-Erik Magnusson själv gjort melodierna, torde ha fallit i glömska hos många.

.Sven 2DSC_3351

”Vill tacka Mando Diao”
Visor som ”Anita”, ”Det var dans bort i vägen” (vilken konserten startar med), ”En kärleksvisa” (mer känd i strofen ”jag köpte min kärlek för pengar” och ”Jäntblig” är några av dessa.
-Jag vill tacka Mando Diao som gjort Fröding populär igen. Deras platta är nästan lika bra som den vi gjorde 1971, utbrister Sven-Erik Magnusson, och publiken skrattar.

 

Många chanser till allsång
Överlag blir det ett bra samspel mellan bandet och publiken, och Sven-Erik, som verkar vara på sitt spralligaste humör, manar flera gånger till allsång i låtar som ”Fröken Fräken”, ”Min gitarr”, ”I en röd liten stuga” och ”Te dans me Karlstatösera” – deras största hit.
-Och så här i jultid måste vi ju spela en julsång, säger sångaren med den säkra och djupa rösten, som nära nog kan imitera Elvis i ett smakprov vi får höra, och så blir det ”Ett litet rött paket”.

Med mycket akustiska gitarrer, kristallkronor i taket och ett rött draperi av sammet i bakgrunden, blir det en njutbar och mysig söndagsstämning, med lite värmländskt vemod inkluderat.
torde den medelålders publiken sova gott i natt med minen från ungdomens folkparksdanser.

 

Sven 3Sven 9Sven 12Sven 4Sven 13Sven 1Sven 14Sven 8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *