Pugh i Växjö våren 2013

Hog farmHålligång

Pugh 3Slutet

 

Nostalgisk Pugh-afton på konserthuset

Jag trodde att ni ville sitta hemma och se Sean Banan och Kusin Vitamin”!

 

Lördagskvällen på Konserthuset i Växjö stavades ”Pughish”. En nostalgikväll med bara Pugh-låtar gjorde att alla gamla fans fick sitt lystmäte stillat, även om det saknades några klassiker.

 Samma kväll som den stora tittarfavoriten Melodifestivalen hade sin ”omgång 3” på TV, vågade Pugh sig på ett uppträdande i Växjö. Men konserten hade för säkerhets skull förlagts till kl 18 (!).

-Jaså, ni kommer hit istället för att sitta hemma vid TV:n och se Sean Banan och Kusin Vitamin, drev Pugh med festivalen.

Att han själv var med 1978 med ”Nattmara” nämnde han inte. Likaledes spelades inte den låten, trots att den faktiskt blev trea (slagen av Björn Skiffs och Wizex).

Munspelssolo i mörkret

Och så fanns det givetvis några andra låtar man saknade vid lördagens spelning. Men en band av hits, i princip enbart Pughs egna låtar blev det. ”Hog farm”, ”Små lätta moln”, framförd på 12-strängad gitarr, ”Det bästa för dig”, ”Bolla och rulla”, ”Dinga Linga Lena” och ”Het” är bara några.

Lite i smyg kom Pugh in i mörkret på scenen och drog igång konserten med värsta munspelssolot. Sedan fylldes kompet på sparsamt med basist och trummis i låten ”Jag har en guldgruva”.

Men ändå lyckades teamet låta som ett helt rockband som gjorde samtliga låtar från de fem deccennierna rättvisa.

Här kommer natten”

Att bandet och Pugh kämpade på och trivdes bevisades i att Pugh spelade av några strängar under konserten, och gick göra ett break för att stämma en annan gitarr.

-Vi gillar Växjö; vi spelart hårt här som ni märker. Vi försöker göra varje konsert till den bästa, utbrister han.

Några coverlåtar från TV:s ”Så mycket bättre” blir det inte, men programmet tas ändå upp.

-Jag tyckte att det skulle vara kul att vara med i ett program där man inte bara skulle sitta och gråta och tala om gamla saker man varit med om, utan där man skulle få spela också! Och den lilla späda Miss Li gjorde en jättebra ny tappning av ”Här kommer natten”, så den tänkte jag spela nu, i ny tappning av mig själv, meddelar Pugh till allmän förtjusning.

Trots att Pugh har så det räcker med äldre låtar, får vi höra en helt nyskriven också. En låt som inte ens är inspelad ännu; ”Först in, sist ut”. Och visst låter det fortfarande typisk Pugh, vilket bådar gott inför kommande skivsläpp.

(Publicerat på Växjönytt)

Basist   Munspel Pugh 1Natten   Pugh 2 Pugh hel 2 Pugh 4Pugh hel Pugh 12 strängad Pugh sned IMG_8772  Pugh keps

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *