Jerry Williams och Sven-Ingvars, Borgholm 2011

Jerka 4Jerka 3

 

 

Medan åskovädret rasade över Öland och Borgholms slottsruin försökte Jerry Williams, The Refreshments och Sven-Ingvars genomföra en helkväll. Både Refreshments och Jerry fick dock avbryta sina konserter; Jerka bara efter 20 minuter.

Tråkigt, eftersom jag väntat 30 år på att få se honom. Senast var i min hemstad Trollhättan, 5 augusti 1981 – på min 20 årsdag! Då var det fullt ös i Folkets park på Hjulkvarnsområdet i Trollhättan, och Jerry Williams & Roadwork gasade på genom de svenska folkparkerna, ganska intensivt under några somrar. ”Git it” och ” I can jive” var två av deras låtar som låg länge i folkmun de åren.

Trots ösregnet i Borgholms slottsruin, och det faktum att gräsmattan i slottsruinen förvandlades till en stor insjö, lyckades jag få ett fåtal skarpa bilder.  Här en mix av både Svenne och Jerka-bilder.

Ser nu fram emot början av november, då man får en ny (och sista) chans att se rockkungen Jerry Williams, när han uppträder i Karlskrona på sin avskedsturné.

PS. Svartvita bilder på Jerry Williams från Trollhättan och bohusländska Ellös 1981, kommer senare att läggas in under en separat länk.

 

l     Jerka 1 spaltareJerka SvenIngvars enspaltare Jerka 2  DSC_3351FolkSven Ingvars 1 RegnSven Ingvars 2  Dans Publik 2  Folk 2Jerka alternativ 2spaltare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *