Afro-Dite – Vida Arena 2012

Afro-Dite firar tio år som grupp

 Afro 1

Afro-Dite var med i Melodifestivalen för 10 år sedan och vann med ”Never let it go”. Nästa gång var 2003 med ”Aqua Playa”. Och nu var det dags igen på Vida Arena i Växjö 2012, även denna gång med en discodänga. Dock funkade inte samma koncept längre; gruppen gick ej vidare från delfinalen.

Men disco är odödligt, och det är den stilen vi vill hålla på med i Afro-Dite. Detta är ingen comeback, som många tror. Vi har aldrig gjort något uppbrott, utan vi har uppträtt regelbundet här och där, även om vi inte synts i TV, säger Kayo Shekoni.

Intensivt år 2011

2011 var ett riktigt intensivt år för henne och de två andra i bandet; Blossom Tainton-Lindquist och Gladys del Pilar.

-Det var ett riktigt knegarår för mig. Jag var chefredaktör för tidningen Blossom Magazine, en tidning om att träna och må bra, en tidning som dock fick läggas ned pga för stora kostnader. Och så var det mycket jag jobbade med träning överhuvudtaget, berättar hon.

-Jag gjorde en turné där jag sjöng Tina Turners låtar; ”Simply the best”, och åkte även ut på en ”Marching for life-musikturné med skolelever och musiker, berättar Gladys del Pilar.

-Jag var i New York och så i Karibien i början av 2011, med Gladys och Blossom. Mycket resande blev det 2011, menar Kayo.

Afro 3

Ny platta

Nu är en ny platta på gång under våren, och det finns planer för musikåret 2012, men vilka vill man ännu inte avslöja. Planerna påverkas troligen av att gruppen slogs ut ur Melodifestivalen, även om Afro-Dite nu firar 10 år som grupp.

De tre utgör ett väl sammansvetsat team.

-Alla är vi idésprutor! Vi triggar varandra och föder varandra, säger Gladys.

-Utan alla tre skulle det inte funka; tillsammans utgör vi den ”fjärde rösten”, när vi sjunger ihop! Vi är rädda om varandras olikheter, säger Blossom.

Nu firar man 10 år som grupp.

-Vi har haft otroligt kul ihop. Kanske har man fått försaka familjelivet på bekostnad av sång och musiken. Men det är ett givande och ett tagande, menar Blossom.

Hur laddar man upp inför ett framträdande?

-Träning är viktigt. Att ha flås, att orka sjunga och dansa samtidigt är ju ett måste för oss tre. Man måste vara i toppform för att klara detta. Det är alltid bra att träna, oavsett i vilken form. En stark kropp ger rak rygg och bra hållning, vilket även omgivningen märker på dig, menar Blossom.

Om Vida Arena?

-Den andas nytt och den andas ”tävling”. Smålänningarna är positiva och kreativa!

(Publicerat i Lokaltidningen Växjö)

    Afro 2Afro 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *