The Moniker – Vida Arena 2012

Ola Salo – förebild för The Moniker

M2

The Moniker hade tänkt att ta revansch i år vid melodifestivalsdeltävlingen, efter förra årets tredjeplats med ”Oh my god”. Men det blev inte så; låten ”I want to be Chris Isaak (This is just the beginning)” var troligen alltför tam eller för annorlunda för att generera i tillräckligt mycket poäng från tittarna.

-Men jag vill göra alla mina låtar själv. Och det känns bra att vi är samma killar som spelar ihop i bandet i år igen som förra året; det är viktigt, säger The Moniker; Daniel Karlsson.

M4

Jämför Melodifestivalen 2011 med 2012?

-Jag har varit tryggare i förberedelserna i år. Jag skriver och sjunger varje dag så jag är sällan nervös när jag står på scenen. Inför ett uppträdande laddar jag upp med Kate Bush-musik! Då blir jag avslappnad.

-Jag tycker att SVT har gjort ett lika bra jobb med arrangemanget i år som förra året.

Var Tv:s Idol en bra lärotid för dig att utvecklas som artist?

-Jag var med i Idol 2007, som en start på min riktiga karriär. Fördelarna var att man fick en stor kameravana, vilket har underlättat i Melodifestivalen, då man skall växla blicken mellan olika kameror på kort tid. Hela perioden i Idol var kul, men jag hade nog inte gjort om det idag. Jag uppfattades väl lite svår att jobba med eftersom jag hade mina egna åsikter, och ville inte alltid sjunga de låtar som andra tyckte passade mig, menar han.

Bäst med Växjö?

-Ola Salo är min min förebild. The Arks musik  har jag lyssnat mycket på. Och Växjö Lakers är duktiga:- de har ju slagit HV 71 flera gånger. Annars håller jag på Brynäs.

Vad händer i vår och sommar?

-I vår åker jag ut på en signerings-turné, men det blir inget nytt album i samband med Melodifestivalen. I sommar blir det Lasse Holms Digiloo-turné (som i  länet kommer till Älmhult). Jag var tveksam till detta först. Det är ju ingen typ av evenemang som jag direkt tänker på. Hellre då att åka ut med mitt band och spela. Men jag sade till slut ja; jag gillar att kasta mig in i nya saker. 

Bästa ställena att uppträda?

-Gränna och Jönköping; där har jag haft mest support. De tycker att jag är en bra representant för bygden! Och vid sommarens Allsång i Gränna fick jag ett otroligt mottagande. Men det kan vara skönt att uppträda på små ställen också, i små lokaler inför sittande publik.

M1

M3M5

 (Publicerat i Lokaltidningen Växjö)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *