Sean Banan – Vida Arena 2012

Sean Banan får ny chans att spela kung

 Sean 7Sean 8

Kultfiguren Sean Banan sjöng ”Sean den förste Banan” i Vida Arena, och gick vidare till Andra Chansen. Han hade den mest varierade och intensiva scenshowen, som skapade en bild av Sverige i ett nötskal, så som man kan uppfatta landet som invandrare; julgranar, vackra tjejer och dalahästar!

-Alla kan vara kungar på sitt sätt. Man skall tro på sig själv. Det handlar låten om, och hur man uppfattar Sverige. Jag är kung på mitt eget sätt, och det har jag varit redan från början, säger Sean Banan, och flikar in att:

-Sverige är det enda land man kan komma långt i karriären genom att visa sin rumpa!

Vad har TV:s Cirkus Möller betytt för dig?

-Cirkus Möller har varit ett viktigt program för mig, som gjorde att jag blev känd som Sean Banan. I början tyckte ledningen att det var lite för vågat, när de såg vad jag tänkte ha med; ”hur skulle svenska folket ta Sean Banan egentligen?” De sköt upp mitt inslag i första programmet och även i det andra. Men sedan körde de på, och jag fick fritt spelrum att göra det jag planerat.

 Sean 1

Du har fått många unga fans trots vågade texter och sketcher och den sena sändningstiden med Cirkus Möller?

-Ja, många är 7-14 år. Men jag är inte så otrevlig som det kan verka. Jag har aldrig skadat en fluga. Har ej ställt till med bråk sedan jag var sju år gammal. Min humor passar alla – både unga och gamla. Visa saker förstår de unga – andra saker förstår bara de äldre. Hur många vill se på barnprogram i den åldern? Man vill väl hellre se det som är lite ”förbjudet?” Det gjorde jag i den åldern.

-Kanske blir det en uppföljning på Sean Banan i Cirkus Möller, men kanske i någon annan form. Den första succén är ju svårt att återupprepa!

Premiär på bio

15 februari är det premiär för Sean Banans biofilm ”Sean inuti Seanfrika”. En film där han och Kicki Danielsson reser till Afrika för att spela in en musikvideo till en ny låt. Och problem uppstår naturligtvis och gör filmen till en riktigt skön roadmovie med bil- och båtjakter.

-Den var kul att spela in. Man fick ta del av allt Afrika har att erbjuda. Och jag fick mycket fria händer att agera på det sätt jag ville för regissören. Det kändes bra att få spela mot en så etablerad skådespelare som Johannes Brost – det var en trygghet. Och så får jag visa min ruuuumpa!

Kreativa personer behärskar ofta många olika saker. Vad kan du mer?

-Jag äskar att skapa konst på många olika sätt; dans, tv, film, musik. Jag vill göra galna grejer på mitt eget sätt. Samhällskritiska sketcher där man gör narr av de fördomar som folk har är kul. Men inte så djupa innebörder; det skall vara underhållning! Allt kan vara konst på sitt sätt – tro det eller ej!

27 februari kommer även Sean Banans debutplatta där han skrivit alla låtar själv. Här finns ledmotivet ur filmen ”Sean inuti Seanfrika” med som duett med Kicki Danielsson, liksom de tidigare singlarna ”Skaka rumpa” (den mest spelade låten på Spotify 2010), ”Puss puss”, ”Gott nytt jul” och ”Händer i luft”.

(Publicerat i Lokaltidningen Växjö)

     Sean 6 Sean 2Sean 3Sean 9Sean 10Sean 5 Sean 11

Sean 12 Sean 13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *