Marie Serneholt – Vida Arena 2012

Marie 3

Marie Serneholt trivdes i Växjö

Superfräsch och fin arena!”

Marie Serneholt sjöng ”Salt & Pepper” i Melodifestivalens delfinal i Växjö. Trots en glittrande ”catsuit” och säkert framträdande med förföriskt leende, var det för lite ”kryddor” i låten för att den skulle ta sig vidare.

-Men det är en bra upptempolåt tycker jag; poppig och medryckande med en stark refräng!

Marie vare en av programledarna i Melodifestivalen förra året (tillsammans med Richard Olsson), och medverkade som artist i festivalen 2009 med låten ”Disconnect me”.

Jämför din medverkan 2009 och 2012?

-2009 var det första gången jag stod på en stor scen själv, efter åren med A-Teens. Allt var nytt och man hade inga förväntningar på något. Det kändes stort. Jag hade följt melodifestivalen sedan jag var liten, och det kändes som en dröm att få vara med själv.

Är melodifestival ett viktigt forum för en artist?

-Ja, det är viktigt; det är det bästa fönster som finns för att visa upp vad vi har för bra låtar och artister i Sverige, säger Marie.

-Förra året var jag programledare, och då var man ännu mer engagerad i festivalen. Vi började planera evenemanget redan i oktober 2010 och höll på fram till finalen i mars 2011. I princip träffades vi varje dag under den tiden. Det året var man i alla fall garanterad en plats i Globen, skrattar hon.

Marie 2

Största minnet?

.-När Carola vann med ”Fångad i en stormvind”. Hon sjöng jättebra och låten blev en hit!

Vad gör du timmen innan du skall upp på scenen?

-Jag fokuserar och tar det lugnt. Vissa hoppar omkring men jag vill ha det lugnt.

Om Vida Arena?

-En superfräsch och fin arena. Varm och välkomnande tycker jag. Växjöborna skall vara stolta över den. Och scenen är snyggt uppbyggd. Men det är viktigt med bra scenkläder också för att göra ett bra framträdande.

Några anknytningar till Växjö?

-Vi var här många gånger förr, när vi gjorde inslag med A-Teens i SVT, eftersom ungdomsprogrammen spelades in här. Och i höstas var jag i Växjö med andra artister på turnérande ”Julkonserten 2011”.

Bästa minne från A-Teens-tiden?

-Jag har många fantastiska minnen. Men när vi var på en stor festival i Sydamerika slog det mesta. Det var en superhaipad stämning där. Beväpnade vakter skyddade oss. Det var massor av ungdomar som hade kommit för att höra oss. Det var som en konstig dröm alltihop med massa fans som sprang efter oss!!

Viktigast för en ung artist att tänka på?

-Se till att ha bra människor omkring dig. Ha ett skivbolag som bryr sig om dig och ha stöd från familjen!

 (Publicerat i Lokaltidningen Växjö)

Marie 4 Marie 5

Marie 6 Marie 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *