Gyllene Tider sommar 2013 Elmiafältet, Jönköping

Heej Gyllene 1

 

Gyllene Tider fick Jönköpingsborna att släppa loss!

Kanske var det runt 8 000 personer som kommit till Elmiafältet igår fredag för att se Gyllene Tider på deras andra Smålandsspelning. En bra siffra, även om bandet legat på ett snitt på 10 000 personer per spelning. 2004 stod dock hela 30 000 i publiken här på samma spelplats!

Som vanligt drar Gyllene Tider igång i ett rasande tempo med nya ”Det blir aldrig som man tänkt sig” och ”Det hjärta som brinner”; efter Filip och Fredriks animerade presentation av medlemmarna.

Hits i snabb följd

Hitsen kommer i snabb följd, med sparsamt mellansnack.

Publiken; folk i definitivt alla åldrar, kan låtarna och sjunger med.

Riktigt rejält bra går Jönköpingsborna loss i den starka sviten ”Hon vill ha Puls”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Skall vi älska så skall vi älska till Buddy Holly” (med en animerad Amazon rullande på filmduken) och ”Leva Livet”, med Göran Fritzons klassiska Farfisa-orgeltema.

Och så hörs introt till ”Tylösand”, och publiken skriker av glädje. Inte minst när Per Gessle byter ut några ord till ”…Jönköpings tjejer är de bästa som finns”.

Min tjej och jag”

Lite mer hemtamt och enkelt – och med en bakprojektion över ett rum, blir det i trummisen Micke ”Syd” Anderssons paradnummer ”Min tjej och jag”, som övergår till ”Flickan i en Cole Porter sång (Jönköpingsborna stämmer upp för fullt i allsång), och så till ”Tuffa Tider”, med Per som plockar fram sin ukulele, medan han frågar publikken ”Kan vi toppa det här?”

Ett extranummer med en bunt bra låtar, inleds med ”Billy”, en låt som liksom ”Buddy Holly” och ”Skicka ett vykort älskling” visar att Per även kan sjunga ”tunga” låtar, inte bara sötsliskig pop.

Känns uttjatad

Vi kan inte avsluta utan att köra, ni vet vad, ropar Per mot slutet, och så kommer ”Sommartider”; en låt som numera känns rejält uttjatad, liksom ”När alla vännerna gått hem”. ”Nya ”Dags att tänka på refrängen” som körs som näst sista, platsar dock in som avsked.

Som vanligt bra scenshow, som inramas av olika videoteman som stärker budskapet i de olika låtarna.

Sålunda kan nu Jönköpingsborna vakna upp på lördagsmorgonen och känna att även de fått vara med om en härlig svensk sommarkväll med picknick och Gyllene Tider!

(Publicerat på www.vaxjonytt.se)

 

Kevin o Hanns Lena o Camilla Niklas o Camilla Patrik o Ninni  Rsamus o Ida Robert o Patrik     Fullt fokus AndersGT bandet GT hela bandet 2 GT i hemmiljö GT TV 2 GT Mats o Per 2  Per det härta som brin Mats o Per  Per o Anders 2 Per i högform JönköpingPer o AndersSofta publik Publiken Jp Per hopparGyllene hemma 3 Gyllene hemma 2   Mp tv Mp o Per 1 Per ohoj MP o Per 2Hela bandet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *