Magnus Uggla – Älmhultsdagarna augusti 2013

Gapig UgglaLive 2

Jag o min farUggla allsång

Uggla öste på med hit efter hit

Ni var min bästa allsångspublik”

Äntligen så kom då Magnus Uggla åter till Kronobergs län. Det var ett antal år sedan sist, även om han gästade Växjö med tillsammans med några kollegier i Ladies Night förra året. Nu var det dock fokus på honom själv och en hel del hits ur hans digra produktion, när han gjorde sista giget på sommarturnén under helgens familjefestival i Älmhult.

Det fanns knappt något att klaga på under Ugglas nära två timmar långa show. Uggla attraherar, liksom Lundell, Ledin och Gyllene Tider, flera generationer svenskar, som kan sjunga med i de flesta av hans låtar, och under lördagskvällen fick alla och envar något.

Varning på stan”

En intensiv inledning med ”Varning på stan” och ”Jag skiter” gick han över till modernare ”Nu har pappa laddat bössan” och ”Trubaduren”.

Mår ni bra”, ropar Uggla, och tillägger att ”självklart mår ni bra; jag e ju här!”.

Och ni har väl alla spekulerat i vilka låtar Mange skall ta; blir det gamla? Blir det nya? Och kommer han att ta den där låten om de där gulliga björnarna, som alla barn gillar?” Och det SKALL JAG; här kommer den”, ropar Uggla, och kör den inte helt okontroversiella nya ”Nallebjörn”.

Rasande tempo

Och så blir det äldre favoriter som ”Jag vill inte gå hit”, ”Asfaltsbarn” och ”Vittring”.

Snabba låtbyten och mycket lite mellansnack gör att det blir ett rasande tempo, något som passar Ugglas image och som får de ca 3 500 personerna i publiken i den lite småkalla kvällen att hålla sig varma. Bra publikkontakt och gott om allsångsmöjligheter skapar Uggla i låtar som ”Kung för en dag”, ”Johnny the rucker”, ”Efterfest” och ”Dansar aldrig nykter”.

Ni var den bästa allsångspublik jag haft på hela turnén” berömmer han till sist Älmhultsborna.

37 veckor på Svensktoppen

Det blir  förstås ett par låtar från TV 4:s ”Så mycket bättre”; Sylvia Vrethammars ”Tycker om dig” och – givetvis – ”Jag och min far”; Olle Ljungströms gripande låt, som Uggla gjort till sin egen och haft på Svensktoppen i 37 veckor nu!  Och den låten, framförd med Magnus Uggla vid ett piano, och UTAN sina solglas för en gång skull, blir det sista extranumret för kvällen; en minnesvärd ”sista-sommarkväll” för besökarna vid årets Älmhultsdagar.

(Publicerat på www.vaxjonytt.se)

Mystisk gestPublik

Live  IMG_7398 IMG_7397Uggla närbild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *