Dan Hylander och Janne Bark Alvesta höst 2011

Dan o Janne.jpg DSCN0862

Fullsatt jazzklubb när Dan Hylander gästade Alvesta

 

Ett lyckat arrangemang av killarna bakom klubben Popcorner. Det är bara att konstatera efter helgens konsert med Dan Hylander, som kompades av gitarrlegenden Janne Bark.

Jazzklubbens lokal var fullsatt, och medelålders besökare njöt av sånger som ”Farväl till Katalonien”, ”Svart kaffe”, och – givetvis – ”Skuggor i skymningen”.

-Jag sjunger gärna de gamla låtarna, men vi stoppar in en del nya också, påpekar Dan Hylander.

Ny CD och höstspelningar

Dan är nämligen aktuell med nya CD:n  ”Den försenade mannen”, och givetvis är det därför det passar bra med en höstturné för att åter komma ut i rampljuset.

-Vi kör spelningar i höst på lite olika sätt; ibland bara jag och Janne, och ibland förstärker vi med en trummis. På vissa större ställen har vi med ett helt band. Det handlar ju om klubbarnas ekonomi också, menar Dan.

Kompmusikerna på CD!

Men avsaknaden av musiker i Alvesta märks inte så mycket; Dan har nämligen hela bakgrundskompet inspelat på CD.

-Det är som att ha hela turnégänget med oss i en liten låda; jag slår bara på en knapp så kommer hela orkestern med i låtarna. Och jag har till och med min ex-ex-ex-fru på en regel; vill jag inte höra henne, är det bara att dra ned regeln, skrattar Dan, och syftar på Py Bäckman, som ju körar på de flesta av hans äldre låtar.

Före huvudattraktionen får elever från The Station; rockgymnasiet, chans att stå på scenen. Sandra Svensson, sång och gitarr, kompas av musiklärare Sven Rydsgård på piano i kända covers, medan Miranda ”Murre”  Ericsson står helt själv och bjuder på popvisor, grundande på egna upplevelser.

-Kul att spela på en jazzklubb, men ikväll är det bara låtar i G som gäller; allt annat blir jazz-ackord och ikväll skall det vara rock, skojar Dan Hylander.

    Janne Rock DHJanne Bark JBDan och Lokaltidningen 2Dan och Janne VäxjöbladetJanne Bark Växjöbladet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *