Karlskrona skärgårdsfest 2015

Carola, Veronica Maggio och Uggla dragplåster

U 11

 

Det har varit en helgalen sommarhelg i Karlskrona. Skärgårdsfesten arrangerades i helgen för tredje året i rad av Karlskrona kommun med medarrangörer. En tillställning som ersätter den tidigare traditionen Baltic Sail Race, då staden blommade upp.

Nu har det åter blivit en folkfest på gator och torg I Karlskrona, och många kronobergare och inte minst Växjöbor brukar planera in festen i sin sommarkalender. Lite av en motsvarighet till kommande helgs Karl Oskar-dagar i Växjö.

Tusentals besökare på Stortorget

Dragplåster på Skärgårdsfesten var Carola, Veronica Maggio och Magnus Uggla, som uppträdde olika dagar på Stortorget. Var och en lockade flera tusen besökare till det avstängda torget med jättescenen. Men det fanns även många mindre kända artister och även lokala förmågor som fick chansen i lummiga Hoglands park, där festivalen Live Green skedde för femte året; en av Sveriges största ungdomsdrivna ekologiska musikfestivaler.

Nytändning för Carola

Carola bjöd på sina greatest hits, med hur många klassiker som helst. Med stämningsfullt ljud och rök och en entré där hon likt en primadonna äntrade scenen via ett högt podium, trollband hon publiken i sin vita fjäderväst över sin svarta blues och sina coola jeansshorts.

Det blev en del snack om den nytändning Carola fick i samband med TV 4:s ”Så mycket bättre”, och så kommer förstås The Arks ”Tell me this night is over”, liksom Orups ”Sjung halleluja och prisa Gud”.

Andra publikhöjdpunkter med fart blir ”Mickey”, ”Fångad i en stormvind” och ”Främling” (vem kunde tro något annat?). Stämningsfullast blir det i balladerna ”När löven faller”, ”Allt kommer bli bra mamma”. Extra plus för ”Så länge jag lever” och ”Genom eld”!

U Power

Maxat med låtar på Ugglas timme

På samma sätt som Carola ägde fredagskvällen, var Magnus Uggla kung på lördagskvällen. Fullt på Stortorget även då, och chans till allsång i 70 % av låtarna. Även här ett pärlband av hits. Som Uggla säger; Detta är en stadsfestival och vi har bara en timme på oss. Antingen kan jag dra en massa oneliners och köra lite låtar, eller så kan vi fylla denna timme med så många låtar som möjligt!

U jag o min far

Ett alternativ publiken givetvis ropar ja till. Och därför blir det ett fullspäckad timme med ”Johnny the Rucker”, ”Vittring”, Varning på stan”, ”Nitar och läder” och ”Kung för en dag”. Samtliga med massa chanser till allsång, vilket publiken helt klart är med på! Men Uggla lyckas också få in fina ballader som ”Astrologen” och ”Pärlor åt svin”.

Och så allra sist sätter sig Uggla vid pianot och kör medryckande ”Min far och jag”, Olle Ljungströms låt som han sjöng in i samband med TV 4:s ”Så mycket bättre”.

Carola 13Carola 8

U 10Veronica 12Veronica 13Veronica 14Veronica 15Veronica 16Veronica 5Veronica 7Veronica 8Veronica 9Veronica 10

Publicerat i Växjönytt augusti 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *