Roxette rockade för 14000

Marie o Per 

Sverigepremiär i Kalmar 2015

Christoffer o Per Christoffer o Per 2Per o Clarence Massa folk ParkettFörsäljning Per 1 Per 2 Per 3 Stöttning Marie 4 Marie 2 Marie 3 Marie o Per 2 IMG_5971 Picknick IMG_6088

 

Årets sommarkonsert” blev det för många när Roxette och Eskobar gav den första Sverigekonserten på sin världsturné i lördags. Platsen var Fredrikskans arena i Kalmar.

För tre år sedan var det Per Gessle och Gyllene Tider som fixade en rejäl folkfest på Fredrikskans i Kalmar. I lördags var det Per Gessle och Roxette som försökte fixa till något liknande inför över 14 000 personer.

Saknades en del power

Och det lyckas ganska bra, med sin ”greatest hits-turné”, men det saknas en del ”power” och det där lilla extra. Det beror givetvis på Marie Fredrikssons klena hälsa, som gör att hon inte kan ta i som förr med sin starka röst, och att hon får sitta stilla på en stol konserten igenom. Då blir det förstås inte samma drag på scenen som Roxette varit kända för när de turnerat världen över.

Drag i ”Dangerous”

Per Gessle och gitarristen Christoffer Lundquist gör allt vad de kan med sin energi för att kompensera Maries stilla framtoning, liksom körsångerskan Dea Norberg, som sprudlande av glädje tar över lite av Maries scenshow.

Ändå känns en del av de gamla hitsen lite tröga i tempot en bit in i låtarna.

Bäst publikdrag blir det i ”Dangerous”, ”The Look” och ”Joyride”, med ballonger ut i publikhavet. De klassiska ”Dressed for success” och ”How do you do” blir smått träiga i längden.

Men tack vare en välplanerad mix av uptempolåtar och ballader, hinner det aldrig bli speciellt långtråkigt, utan ballader som ”It must have been love”, ”Fadíng like a flower” och ”Watercolors in the rain” äger denna svenska sommarkväll.

En eloge till Marie Fredriksson som orkar genomföra show efter show med fortfarande hyfsad röstkvalitet.

Publicerat i Växjönytt, juli 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *