Ulf Lundell – Bellevueparken, Karlshamn 2013

Fenderduo 1

 

1211

 

Lundell tog avsked på sin sommarturné

Här hade vi poolparty åttiofem!”

Sista spelningen för Ulf Lundell på årets sommarturné blev Karlshamn. Samtidigt som den svenska sommaren tog slut, tog även Lundell avsked av sin publik.

Lundell sommaren 2013 är lite av en fortsättning på Lundells aggresiva och hårdrocksliknande vinterturné 2012, som bygger på dubbelalbumet ”Rent förbannat”. Här bjuds det på hårt tempo, mycket lite snack, och många tunga och omarrangerade låtar från de senaste åren.

Det dröjer ett bra tag in i showen innan de låtar de flesta förknippar med Lundell dyker upp. Därför känns det lite befriande när man efter en halvtimme hör det välkända introt till ”Snön faller”.

Sommarens sista spelning

Detta är sommarens sista spelning med Lundell och hans eminenta rockband, som hållit ihop i alla fall de senaste 7-8 åren. Saxofon och keybords kompletterar gitarr, bas och trummor, och skapar som vanligt en fyllig ljudmatta, a la Springsteens E-street band.

Här i Bellevueparken har Lundell varit förut, men det var 25 år sedan konstaterar han.

-Det var 1985. Då hade vi poolparty på hotellet och blev portade från Scandic för all framtid!. Men det var något man gjorde på den tiden, sådant orkar man inte längre.

-Blekinge är fint. Det enda jag tycker illa om är minkfarmarna, fastslår han.

En av de få akustiska låtarna blir ”Vänd dig inte om”, som presenteras som ”en låt som handlar om något som förändrade landet ganska radikalt”. Annars är det främst snabba låtar som ”Rent förbannat”, ”Öppen väg öppen bil”, ”Stort steg”, ”Omaha” och ”Folket bygger landet” som blekingarna och smålänningarna bjuds på.

Efter 23 gig känns det som om vi repat klart”

Men innan den 2,5 minuter långa konserten är slut (Lundell ger alltid valuta för pengarna), blir det även publikvänliga ”Förlorad värld”, ”Evangeline” och nära tio minuter långa ”(Oh la la) Jag vill ha dig”, om än i lite annorlunda versioner. Och så grand final med extranumren ”Hon gör mig galen”, ”Chans ” och ”Gott att leva”.

-Nu när vi gjort 23 gig, så känns det som om vi repat klart. Men då är ju turnén tyvärr slut. Så är det alltid. Men sommaren är inte slut än. Inte förrän i mitten av september när äpplemarknaden i Kivik är över. Då försvinner alla husbilar från Österlen! Varpå Lundell tackar publiken med att bjuda på ytterligare ett par lite mer sällan spelade låtar.

(Publicerat på www.vaxjonytt.se)

   9Hela bandet      13 1516 17 1 2 Sur 1073    8 När 645IMG_6868 6 När 2J Bark Ulffe   RasselIMG_6872   Rassel 2Live

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *