Kicki Danielsson comeback 2016

 

Countrykväll med Kicki

 

Kicki 4

Mina absolut fyra bästa år tillbringade jag i Växjö”, inleder Kicki Danielsson sin konsert på konserthuset. Lite för att smickra sig in hos den lite avvaktande söndagspubliken.

Men visst blir man alltid glad över att höra så mycket lokalt snack från en artist, när det vanligtvis blir samma standardsnack från konsert till konsert med en artist, ute på en lång turné. Och alla känner vi väl att det är ”vår Kicki” som står på scenen, även om Osby faktisk ligger i Skåne.

Kicki på stol Kicki på stol 2

Kom från en by med fyra hus”

-Jag kom till storstaden Växjö från en by med fyra hus, och det var fantastiskt, fortsätter Kicki och berättar om studietiden vid dåvarande högskolefilialen, och då man ville uppleva mycket annat i festväg, än att bara plugga infört tentorna.

Det blir mycket prat på scenen, och inte bra om Växjö förstås, utan om hennes liv. Ändå kommer man inte in på allvarliga saker utan det mesta sägs med glimten i ögat och skojas till kring.

Kicki 1

Bra Vibrationer”

Det blir en countrykväll med Kicki Danielsson och visst blir det en fin och lugn söndagsstämning på Konserthuset. Många längtar förstås efter att få höra Kickis melodifestivalsbidrag och andra spralliga svensktoppslåtar.

Och de kommer senare under konserten; ”Bra Vibrationer”, ”Papaya Coconut” och ”Cowboy Yoddle Song”. Men då märker man genast vilken nivåskillnad det är på dem och hennes smäktande countrylåtar. De blir plötsligt väldigt ytliga, även om det känns bra med några spralliga avbrott.

Idde Schultz

Fiskarna i vattnet”

Positiv avbrott med lite stilbyte blir det också och låtskrivaren och gitarristen Sulo Karlsson, känd från ”Så skall det låta”, ger Kicki en andhämtningspaus när han framför lite amerikansk västkustrock, och bakgrundssångerskan Idde Schultz likaså, när hon sätter sig vid pianot och spelar en avskalad version av sin gamla hit ”Fiskarna i vattnet”.

Pauserna är troligen välbehövliga för Kicki och hennes stämma. Rösten är inte vad den varit; det är numera svårt för henne att tangera de höga klockrena tonerna.

Det pratas givetvis en hel del om Kickis countrykarriär under konserten, och att hon gick emot Bert Karlsson, som inte trodde att hon skulle lyckas med att sjunga på engelska.

-Jag är väl en av få som fått rätt mot Bert!” Min första countryplatta, som jag fick chans att spela in i USA, sålde guld på en vecka!

Kicki 5

Fick veta via skvallertidningarna

Lite om Kickis liv och hur skvaller tidningarna hänt ut hennes med säljande rubriker kommer hon in på, mot slutet, men konstaterar glatt att ”jag hade ju inte fått veta så mycket om mig själv, om jag inte läst skvallertidningarna”!

Publ i Växjönytt febr 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *