Malena Ernman i juletid

Duo 1 Duett Malena

 

Vackert och humoristiskt med Malena

Ernman  och Lasse Berghagen

Malena 2

 

Det blev både stämningsfullt vackert och spontant humoristiskt när Malena Ernman uppträdde på konserthuset med en stråkensemble och Lasse Berghagen som lite av ”gubben i lådan”.

En märklig kombination kan tyckas. Olika personligheter och olika typer av sångstilar men Malena och Lasse fungerade bra som radarpar, främst i flera komiska situationer, där de drev med varandra, men även i ett par otippade sångduetter.

Annorlunda äldre julsånger

Det blev förstås mest jullåtar, men inte förutsägbara; flera av dessa var lite annorlunda äldre julsånger. Och så avlösning då och då av Lasse Berghagen med lite komiska historier och några inte så jättevanliga alster som ”Som en blänkande silvertråd”, som Lasse framförde extra finkänsligt, och ”Pinnochio”, med ett allvarligt tänkvärt innehåll.

En lång konsert med både allvar och spex, som utmynnade i allsångsextranumren ”Sträck ut din hand” och ”Härlig är jorden”.

Och mitt i showen får vi ett litet skojsammare inslag då Malena kommer in som Fantomen och Lasse Berghagen som Lucia med tärnor i följe!

Läser ”Nyårsklockan”

Som extra bonus blir Växjöpubliken bland de första att få höra Malena Lasse 4läsa upp dikten ”Nyårsklockan” (ring in det nya…) – något hon kommer att göra vid tolvslaget på Skansen, och som hon passar på att träna på under turnén!

-I vanliga fall brukar det uppdraget gå till skådespelare som hållit på i 60 år med sin karriär och slutar sin bana med att läsa på Skansen. Men i år blir det tvärtom; jag kanske börjar min skådespelarkarriär nu. Eller både börjar och lutar på samma gång, skrattar Malena.

(Publicerat i Växjönytt, december 2015)

Lasse 2Lasse 1Lasse 3PublikenMalena vit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *