Brolle blandade eget och femtiotalscovers

Brolle 2
Brolle 3
 Gänget
 IMG_7761
Brolle fick leva ut hela sitt register på konserthuset i torsdags. Under 1,5 timme fick han ge publiken både sina egna upptempolåtar och en hel del gammal god rockabilly. Detta på ett bra sätt blandat med lite levnadshistorier från Norrbotten.

 

Det hela inleds med Brolles hit ”Heartbreak City” och några andra egna låtar. Med sitt band, bestående av andra – givetvis – norrländska musikervänner, blir det en småtrevlig och väldigt snäll kväll. Troligen vill merparten i publiken höra hans covers på 50- och 60-talslåtar, och med halvrockiga ”Peggy Sue”, ”Summertime Blues”, ”Ring of fire” och ”Thats all right mama” i lagom tempo, blev ingen besviken. Bra publikkontakt, inte minst med publiken i falsett i refrängen i ”Runaway”.

Konserthuset halvfyllt

 

Konserthuset är halvRockfyllt, och detBrolle 1 beror väl på att Brolle egentligen inte tillhör de större artisterna om man nu skall gå ut en kväll och roa sig för några hundralappar. Dessutom återkommer han till Växjö i samband med julgalan i december och minnesgoda kronobergare har säker sett honom live i Tyrolen i Blädinge ett par gånger de senaste åren.

Plockar fram Cornelis

En överraskning blir att Brolle plockar fram ett par visor av Cornelis Vreeswijk; bland annat ”Söta fröken Cecilia Lindh” och sjunger och spelar finstämt på sin akustiska.

-Det är så fantastisk musik, och han har så fin röst. Han är snygg och mjuk och go., tycker Ninni Vernborg, Vaxjö, som sett honom två gånger förut, och är här med vännerna Soli Adell, Växjö, och Agneta Petersson, Rottne.

-Han har bra röst speciellt när han sjunger Elvis! Och en av de bästa låtarna ikväll var är ”Från min vrå av världen sett”.Scenen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *