Svenne & Hep Stars

Svenne Hedlund bjöd på sin karriär med Hep Stars!

NäraBandet

50 års jubileum för svensk pop och Hep Stars blev det på Konserthuset i Växjö när Svenne Hedlund och Hep Stars valde ur sin rika repertoir och kombinerade med anekdoter från bandets karriär.

Frikostigt i tid (två akter och paus), och i princip i kronologisk ordning körde Svenne igenom hela sin karriär, med allt från de första tonerna i banden Clifftones, då det främst blev Cliff Richard-covers, och Beatnicks, fram till tiden med Hep Stars och dess olika faser.

Kom in som vikarie

-Jag kom egentligen in som vikarie i Hep Stars, efter sångaren Janne Frisk, som åkte på turné med ett annat band under nå       gra veckor. De ringde efter mig strax före en konsert, och jag hade inte ens tid att repa. Vi fick enas om vilka låtar jag kunde och vilka låtar bandet kunde, under konsertens gång!

-Och så blev jag kvar i bandet sedan. Nu är det jag, ”vikarien”, som är den enda medlemmen som är kvar från starten, skrattar Svenne.

stolVitIMG_3166

Cliff och Elvis

Konserten bjuder på flera Cliff Richardlåtar som ”Donna”, och Elvis låtar, som ”Don´t be cruel”, ”Don´t” och ”Won´t you wear my ring….”, innan man kommer fram till Hep Stars egen storhetstid.

Genomslagslåten ”Kanakapila”, med ett skivomslag där Svenne sitter utan kläder i en ”kokande gryta” (”jag såg fram emot ett omslag där vi skulle ha coola skinnkläder.” kommenterar Svenne), varvas med ”Lilla Sofie”, ”Speedy Gonzales” (sista hitlåten på radions Tio i topp, innan listan lades ned), ”Wedding” och ”Mot okänt land”.

allmän bild

Fick avbryta Afrika för Emmaboda

Och så blir det förstås en del snack om filmfiaskot, där Hep Stars fick åka till Afrika för att spela in scener till en film som aldrig blev klar.

-Vi fick avbryta inspelningarna mitt i Afrika, eftersom vår manager Åke Gerhard hade bokat in en spelning i Emmaboda Folkets Park!

-Och sedan visade det sig att vi själva skulle stå för alla rese- och hotellkostnader i samband med inspelningarna, utbrister Svenne, och man ser att han fortfarande kokar lite av ilska när minnena kommer upp.

Dock gav Afrika-äventyret det positiva att låten ”Malajka” blev en hit.

Mot slutet av konserten kommer förstås de stora hitsen ”Cadillac” och ”Farmer John”, och det känns lite som om man är tillbaka på 1960-talet, när publiken ställer sig upp och diggar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *